söndag 25 april 2010

Tre kaniner drömmer sig bort

055
Idag grillade jag för första gången i år. Jag och Johanna och Josefin från klassen tog oss ut på Ekudden vid Vänerns strand. Det var kallt och dant, men vi hade trevligt ändå. Vi hade köpt varsin påskreakanin som fick njuta av horisonten innan de kläddes av och åts upp. Innan dess hade jag grillat falukorv och ätit chips. Jag älskar nyttig mat.

lördag 24 april 2010

Jag vill bo i Hjo

025
Jag och min kompis Lasse som bor i Lidköping var på besök i Hjo idag. Allt var stängt när vi kom dit, men det var en väldigt gullig liten stad. Puttinuttiga trähus och en väldigt fin stadspark. Det fanns glass också, kravmärkt gräddglass gjord på enbart vispgrädde, ägg, socker och smak (frukt och bär eller annat som är på riktigt). Den var helt fantastiskt god och jag ville för en stund enbart äta glass i resten av mitt liv.

måndag 19 april 2010

Grönsaksuppgift

009
Alla i klassen har fått varsin grönsaksgröda som vi dels sköta under hela säsongen, dels skriva ett arbete om. Jag har fått blomkål, broccoli och broccolo. På övre bilden nyuppkomna blomkål och broccolo klara för skolning, på nedre nysådd broccoli. 015
Broccolin kommer inte att stå i köksväxtlandet. Förra årets trädgårdsettor som ritade årets köksväxtland hade inte med broccoli i sitt förslag. Därför blev den sådd först idag och får inte heller bo med de andra. Hoppas den blir fint ändå.

måndag 12 april 2010

Vill du ha ett fikon?

079
I höst hoppas jag på att få smaka åtminstone ett fikon från fikonträdet i skolträdgårdens växthus. Det finns massor.

söndag 4 april 2010

11800 tranor och en fantastisk trädgård

033
Idag var jag och Anders vid Hornborgarsjön och tittare på tranor med två nya bekanta i Falköping. Jag har aldrig sett så många fåglar på en plats tidigare. Efteråt åkte vi tillbaka till våra nya bekanta och tittade på deras trädgård. Det fanns lökväxter och annat över hela gräsmattan och rosenbuskar vartän man tittade. På bilden klosterlilja.
054